Despre noi

Noi oferim cele mai bune servicii posibile clienţilor noştri printr-o reţea de filiale dedicate, distribuitori şi agenţi în peste 30 de ţări.

Sediul nostru central MARIBO este situat în Danemarca, în insula Lolland, în mijlocul arealului de cultivare a sfeclei de zahăr. Acesta este dedicat producerii de sămânţă de cea mai bună calitate posibilă dar şi furnizării de servicii excelente clienţilor noştri.

Avem amelioratori, specialişti în tehnologii şi producere de sămânţă care lucrează împreună pentru dezvoltarea portofoliului nostru complet de soiuri de sfeclă de zahăr potrivite condiţiilor specifice de cultivare din toată lumea.

Am fost întotdeauna pionieri în afacearea sfeclei de zahăr.

Noi am introdus primul soi extrem de competitiv de sfeclă de zahăr, MARIBO – N, la sfâşitul anului 1920.

În 1930, am reuşit crearea primului tetraploid şi a primului soi poliploid de sfeclă de zahăr, MARIBO – P, care a dominat piaţa mondială în anii 1950.

Am continuat dezvoltarea, astfel încât în anul 1969 am introdus soiurile monogerme şi în acelaşi timp sămânţa drajată (granulată). Acestea au reprezentat un mare pas înainte care a revoluţionat cultivarea sfeclei de zahăr.

De asemenea noi ne-am situat în fruntea dezvoltării soiurilor rezistente la Rhizomania.

Deja în 1960 am început ameliorarea pentru rezistenţa la această boală iar la începutul anilor 1980 am înregistrat primul soi mondial rezistent la Rhizomania.

La începutul anilor 1990 am început revoluţionarea formei rădăcinii de sfeclă pentru reducerea cantităţii de sol aderentă la aceasta. La sfârşitul anilor 1990 această nouă sfeclă de zahăr a fost pentru prima oară testată oficial de către autorităţile de testare daneze. Azi avem o gamă largă de soiuri de sfeclă de zahăr cu cantitate foarte mică de sol aderent la rădăcină faţă de soiurile tradiţionale.

În 2008 s-a lansat conceptul ”MARIBO Seed Plus” incluzând drajarea avansată multi-strat.

Sămânţa Maribo este complet dedicată şi angajată în afacerea sfeclei de zahăr.

Noi avem peste 90 de ani de experienţă în sfecla de zahăr. Am fost fondaţi în 1920 de către Fabricile de sfeclă de zahăr pentru a Îmbunătăţi calitatea seminţei şi producţia de zahăr. Pe toate aceastea noi le-am facut cu devotament şi pasiune în beneficiul clienţilor noştri.

Sediul central Maribo, în fiecare an mulţi dintre clienţii noştri îşi iau din timpul lor să viziteze sediul nostru pentru a vedea cum producem sămânţa.